
Today in our canteens
Today’s menu for all canteens in Magdeburg, Stendal, Wernigerode and Halberstadt (all opening hours here) at a glance:
Mensa UniCampus Magdeburg, unterer Saal⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Grab the prep: 5 Fischstäbchen , Zitronensauce , Rahm-Blattspinat , Kartoffelstampf Grab the prep: 5 fish fingers , lemon sauce , creamed leaf spinach , mashed potatoes (2,80 | 4,50 | 6,05) | (3) (a1) (d) (g) | |
| Hähnchenschnitzel Peppadew mit Paprika-Frischkäsefüllung , Rahmsauce , Brokkoli , Kartoffelkroketten chicken escalope peppadew with bell pepper cream cheese filling , cream sauce , broccoli , potato croquettes (4,20 | 5,90 | 7,30) | (3) (a1) (g) | |
| 5 Fischstäbchen , Zitronensauce , Rahm-Blattspinat , Kartoffelstampf 5 fish fingers , lemon sauce , creamed leaf spinach , mashed potatoes (2,80 | 4,50 | 6,05) | (3) (a1) (d) (g) | |
| Der heutige Lieblingskuchen vom Mensa-Team: Veganer Karottenkuchen mit Haselnüssen Today's favourite cake of our Mensa-Team: vegan carrot cake with hazelnuts (1,50 | 1,80 | 2,10) | (3) (a1) (h2) | |
| Aktion: Schwarzwurzel-Käse-Knusperrauten , Austernpilz-Stroganoff in Schnittlauch-Crème fraîche , Spätzle Special offer: crunchy black salsify cheese rhombi , Stroganoff with oyster mushrooms in chive sour cream , spaetzle (3,70 | 5,40 | 6,80) | (9) (a1) (c) (g) (j) (k) | |
Mensa UniCampus Magdeburg, oberer Saal⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Schweineschnitzel , Champignon-Cremesauce oder Letschosauce , Pommes Frites , Weißkrautsalat pork escalope with breading , champignon cream sauce or lechon sauce , french fries , white cabbage salad (3,40 | 5,10 | 6,50) | (1) (2) (5) (9) (a1) (c) (f) (l) | |
| Veganes Schnitzel , Champignon-Cremesauce oder Letschosauce , Pommes Frites , Weißkrautsalat Vegan escalope , champignon cream sauce or lechon sauce , french fries , white cabbage salad (3,40 | 5,10 | 6,50) | (1) (2) (5) (9) (a1) (f) (l) | |
| Save the Meal Glühweingulasch mit Plantbased-Chunks und Wintergemüse und Salzkartoffeln save the meal mulled wine goulash with plant-based chunks and winter vegetables and salt potatoes (3,70 | 5,40 | 6,80) | (5) (a3) (i) (l) | |
| Der heutige Lieblingskuchen vom Mensa-Team: Veganer Karottenkuchen mit Haselnüssen Today's favourite cake of our Mensa-Team: vegan carrot cake with hazelnuts (1,50 | 1,80 | 2,10) | (3) (a1) (h2) | |
| Pastabuffet: Penne Rigate alla Napoletana mit geschmortem Rindfleisch und Wurzelgemüse pasta buffet: penne rigate alla Napoletana with braised beef and root vegetables (0,50 | 0,80 | 1,10) | (a1) (i) | |
| Pastabuffet: Penne Rigate alla Montanara mit Mischpilzen in Tomaten-Basilikumsauce pasta buffet: penne rigate alla Montanara with mixed mushrooms in tomato basil sauce (0,50 | 0,80 | 1,10) | (a1) | |
| Abendessen im oberen Speisesaal: Rinderhacksteak mit Frischkäsefüllung al Funghi mit Champignons in Cremesauce , Djuvec-Reis oder Pommes Frites , marinierte Blattsalate Dinner in the upper dining room: minced beef steak with cream cheese filling al Funghi with champignons in cream sauce , Djuvec rice or French fries , marinated leaf salads (3,80 | 5,50 | 6,90) | (a1) (c) (f) (g) | |
| Abendessen im oberen Speisesaal: Plantbased Cevapcici al Funghi mit Champignons in Cremesauce , Djuvec-Reis oder Pommes Frites , marinierte Blattsalate Dinner in the upper dining room: plant-based cevapcici al Funghi with champignons in cream sauce , Djuvec rice or French fries , marinated leaf salads (3,80 | 5,50 | 6,90) | (a1) (f) | |
| Abendessen im oberen Speisesaal: 4 Kartoffel-Frischkäsetaschen , Tomatendip , marinierte Blattsalate Dinner in the upper dining room: 4 potato cream cheese pockets , tomato dip , marinated leaf salads (3,20 | 4,90 | 6,45) | (2) (g) | |
Mensa Kellercafe Zschokkestraße Magdeburg⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Dönerteller - Putengyros, türkischer Joghurtdip, scharfe Soße , bunte Gemüse-Rohkost , Pommes Frites doner kebab plate - turkey gyros, turkish yoghurt, spicy sauce , colourful raw vegetables , french fries (4,00 | 5,70 | 7,10) | (2) (g) (i) | |
| Schweineschnitzel , Champignon-Cremesauce , Pommes Frites , marinierte Blattsalate pork escalope with breading , champignon cream sauce , french fries , marinated leaf salads (3,40 | 5,10 | 6,50) | (1) (5) (a1) (c) (f) (l) | |
| Veganes Schnitzel , Champignon-Cremesauce , Pommes Frites , marinierte Blattsalate Vegan escalope , champignon cream sauce , french fries , marinated leaf salads (3,40 | 5,10 | 6,50) | (1) (5) (a1) (f) (l) | |
| Schmorzucchini mit Kirschtomaten in Dillrahm , Salzkartoffeln braised courgettes with cherry tomatoes in dill cream , salt potatoes (2,00 | 3,80 | 5,20) | (f) | |
Cafeteria PIER 16 Magdeburg⇢
| Magde-Burger – BBQ Beef Style with chips and coleslaw (3, 9,a1,i,j,k,rin) 4,20 l 5,90 l 7,30 |
| Magde-Burger – Cheesy Beef Style with chips and coleslaw (1,3, 9,a1,g,i,j,k,rin) 4,40 l 6,10 l 7,50 |
| Pier 16-Burger – Veggie Style with chips and coleslaw (1,3, 9,a1,a4,j,k,veg) 4,70 l 6,40 l 7,70 |
| Pier 16-Burger – Cheesy Veggie Style with chips and coleslaw (1,3, 9,a1,a4,g,j,k,vgt) 4,90 l 6,60 l 7,90 |
| Curry sausage with chips and coleslaw (3,8,9,i,j,sch) 3,40 l 5,10 l 6,50 |
| Vegan curry vegetable sausage with chips and coleslaw (3,a1, f,i,j,kno,veg) 3,40 l 5,10 l 6,50 |
| BBQ-Chicken-Wrap with lettuce, peppers, onions and corn (3,a1,g,i,j,get) 2,50 l 3,50 |
| Caprese-Wrap with tomato, mozzarella, rocket and basil pesto (3,5,a1,g,1,kno,vgt) 3,00 l 4,00 |
| Wrap with mediterranean vegetables and avocado cream (3,5,a1,l,kno,veg) 2,00 l 3,00 |
Mensa Herrenkrug Magdeburg⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Aktion: Schwarzwurzel-Käse-Knusperrauten , Austernpilz-Stroganoff in Schnittlauch-Crème fraîche , Spätzle Special offer: crunchy black salsify cheese rhombi , Stroganoff with oyster mushrooms in chive sour cream , spaetzle (3,70 | 5,40 | 6,80) | (9) (a1) (c) (g) (j) (k) | |
| Hähnchenschnitzel Peppadew mit Paprika-Frischkäsefüllung , Rahmsauce , Brokkoli , Kartoffelkroketten chicken escalope peppadew with bell pepper cream cheese filling , cream sauce , broccoli , potato croquettes (4,20 | 5,90 | 7,30) | (3) (a1) (g) | |
| 5 Fischstäbchen , Zitronensauce , Rahm-Blattspinat , Kartoffelstampf 5 fish fingers , lemon sauce , creamed leaf spinach , mashed potatoes (2,80 | 4,50 | 6,05) | (3) (a1) (d) (g) | |
| Ausgabe Cafeteria: Schmorzucchini mit Kirschtomaten in Dillrahm , Salzkartoffeln Counter Cafeteria: braised courgettes with cherry tomatoes in dill cream , salt potatoes (2,00 | 3,80 | 5,20) | (f) | |
Mensa Stendal⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Aktion: Schwarzwurzel-Käse-Knusperrauten , Austernpilz-Stroganoff in Schnittlauch-Crème fraîche , Spätzle Special offer: crunchy black salsify cheese rhombi , Stroganoff with oyster mushrooms in chive sour cream , spaetzle (3,70 | 5,40 | 6,80) | (9) (a1) (c) (g) (j) (k) | |
| Hähnchenschnitzel Peppadew mit Paprika-Frischkäsefüllung , Rahmsauce , Brokkoli , Salzkartoffeln chicken escalope peppadew with bell pepper cream cheese filling , cream sauce , broccoli , salt potatoes (4,20 | 5,90 | 7,30) | (3) (a1) (g) | |
| 5 Fischstäbchen , Zitronensauce , Rahm-Blattspinat , Kartoffelstampf 5 fish fingers , lemon sauce , creamed leaf spinach , mashed potatoes (2,80 | 4,50 | 6,05) | (3) (a1) (d) (g) | |
| Pastabuffet: Penne Rigate alla Napoletana mit geschmortem Rindfleisch und Wurzelgemüse pasta buffet: penne rigate alla Napoletana with braised beef and root vegetables (0,50 | 0,80 | 1,10) | (a1) (i) | |
| Pastabuffet: Penne Rigate alla Montanara mit Mischpilzen in Tomaten-Basilikumsauce pasta buffet: penne rigate alla Montanara with mixed mushrooms in tomato basil sauce (0,50 | 0,80 | 1,10) | (a1) | |
Mensa Wernigerode⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Linseneintopf lentil stew (2,00 | 3,80 | 5,20) | (i) | |
| Hähnchenschnitzel Peppadew mit Paprika-Frischkäsefüllung , Rahmsauce , Brokkoli , Kartoffelkroketten chicken escalope peppadew with bell pepper cream cheese filling , cream sauce , broccoli , potato croquettes (4,20 | 5,90 | 7,30) | (3) (a1) (g) | |
| Aktion: Schwarzwurzel-Käse-Knusperrauten , Austernpilz-Stroganoff in Schnittlauch-Crème fraîche , Spätzle Special offer: crunchy black salsify cheese rhombi , Stroganoff with oyster mushrooms in chive sour cream , spaetzle (3,70 | 5,40 | 6,80) | (9) (a1) (c) (g) (j) (k) | |
| Ein Paar Geflügel-Wiener Würstchen zum Eintopf A pair of poultry 'Vienna style' sausages to the stew (1,50 | 1,70 | 1,90) | (2) (3) (8) (S) | |
| Pastabuffet: Penne Rigate alla Napoletana mit geschmortem Rindfleisch und Wurzelgemüse pasta buffet: penne rigate alla Napoletana with braised beef and root vegetables (0,50 | 0,80 | 1,10) | (a1) (i) | |
| Pastabuffet: Penne Rigate al Funghi mit Champignons in Cremesauce pasta buffet: penne rigate al Funghi with champignons in cream sauce (0,50 | 0,80 | 1,10) | (a1) (f) | |
Wernigerode – blub im Haus 3⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Penne Rigate Carbonara mit Schinkenspeck in Käse-Sahnesauce penne rigate Carbonara with ham in cheese cream sauce (2,00 | 3,80 | 5,20) | (1) (2) (3) (8) (a1) (g) (i) | |
Mensa DomCafete Halberstadt⇢
| Donnerstag / Thursday, 11.12.2025 | ||
| Bacon-Burger , Kartoffelspalten , Sour Cream bacon burger , potato wedges , sour cream (4,20 | 5,90 | 7,30) | (2) (3) (9) (a1) (g) (j) (k) | |
| Aktion: Schwarzwurzel-Käse-Knusperrauten , Austernpilz-Stroganoff in Schnittlauch-Crème fraîche , Spätzle Special offer: crunchy black salsify cheese rhombi , Stroganoff with oyster mushrooms in chive sour cream , spaetzle (3,70 | 5,40 | 6,80) | (9) (a1) (c) (g) (j) (k) | |
Preisstaffel: Studenten | Bedienstete | Gäste / price scale: students | staff | guests
Zusatzstoffe: mit Farbstoff (1), mit Konservierungsstoff (2), mit Antioxidationsmittel (3), mit Geschmacksverstärker (4), geschwefelt (5), gewachst (6), geschwärzt (7), mit Phosphat (8), mit Süßungsmitteln (9), enthält eine Phenylalaninquelle (10)
Additives: with food colouring (1), with food preservatives (2), with anti-oxidants (3), with flavor enhancer (4), sulfurized (5), waxed (6), blackend (7), with phosphates (8), with sweetener (9), contains phenylalanine (10)
Allergene: enthält Gluten: Weizen (a1), Roggen (a2), Gerste (a3), Hafer (a4), Dinkel (a5), Kamut (a6), enthält Krebstiere (b), enthält Ei (c), enthält Fisch (d), enthält Erdnüsse (e), enthält Soja (f), enthält Milch/Milchzucker (g), enthält Schalenfrüchte/Nüsse: Mandeln (h1), Haselnüsse (h2), Walnüsse (h3), Cashewnüsse (h4), Pecannüsse (h5), Paranüsse (h6), enthält Sellerie (i), enthält Senf (j), enthält Sesam (k), enthält Sulfit/Schwefeldioxid (l), enthält Lupine (m), Weichtiere (n)
Allergenic: contains cereals containing gluten: wheat (a1), rye (a2), barley (a3), oats (a4), spelt (a5), kamut (a6), contains crustaceans (b), containing eggs (c), contains fish (d), contains penuts (e), contains soy/soya (f), contains milk/lactose (g), contains nuts: almonds (h1), hazelnuts (h2), walnuts (h3), cashews (h4), pecan nuts (h5), brazil nuts (h6), pistachios (h7), macadamia nuts (h8), queensland nuts (h9), contains celery (i), contains mustard (j), contains sesame (k), contains sulphite/sulphur dioxide (l), contains lupin (m), contains molluscs (n)
Sonstige Zusatzinformationen: kann die Aufmerksamkeit von Kindern beeinträchtigen (A), enthält Gelatine (P), echtes Karmin (Q), Rindercollagen (R), Schafssaitling (S), tierisches Lab (T)
Other additional information: may impair children's attention (A), contains gelatine (P), cochineal (Q), bovine collagen (R), sheep casing (S), animal rennet (T)
Save the meal: Verkauf einer begrenzten Portionen-Anzahl zur Abfall-Vermeidung.
Save the meal: sale of a limited number of portions to avoid waste.
Grab the prep: Dieses Gericht steht in unserem Wärmeschrank bereit - zum Mitnehmen oder zum direkten Genuss vor Ort ohne Wartezeiten an der Essensausgabe.
Grab the prep: This dish is ready in our warming cabinet – to take away or enjoy straight away without having to wait at the food counter.
Die als Bio ausgelobten Speisekomponenten und -zutaten sind zertifiziert durch Grünstempel DE-ÖKO-021.
The food components and ingredients advertised as organic are certified by Grünstempel DE-ÖKO-021.





